Sziasztok!

Mitől lesz "magyar" egy kávé? Hol készül és kik készítik a kávét? Milyen egy kávépörkölőben az élet? Hogyan választ profilt, kávét, alapanyagot egy pörkölő? Ez a blog azért íródik, hogy ezekre a kérdésekre adjunk érdekes, olykor meglepő válaszokat.

2013-óta működik a Blue Bird Roastery Budapesten, miután a főnök úgy döntött, Odessza után a Gozsdu udvarban telepszik le. Egy dolog volt biztos a kezdetektől: a saját pörkölés, a kávé iránti szerelem. Ez az, ami ahhoz kell alapvetően, hogy valaki ma idehaza belevágjon egy kávépörkölő felépítésébe. Egyszer? Nem. Izgalma? Annál inkább!

Én Horváth Attila vagyok, 3 éve dolgozom a Blue-ban, és imádom a kávét. Az évek során sok érdekes, tanulságos, vagy éppen meglepő story gyűlt össze, amiknek egy részét talán érdemes megosztanom, megosztanunk. 

BlueBirdRoastery pörkölő kávépörkölő
Ott a gép! 

Szóval lassan 7 éve működik a Blue Bird kávézó és pörkölő, Budapest szívében. Kezdetben 2 kilós kis Coffee Tech Engeneering géppel, majd egy 16 kilóssal. Imádjuk. Jómagam 2 éve pörkölök, és amennyire egyszerűnek tűnhet a folyamat, nos, nagyon nem az. Imádom, minden pörkölés külön kihívás és folyamatos tanulás. Most is épp a gép mellett vagyok, kábelek lógnak ki az irányító pultból és igyekszünk összehangolni az irányító programot az érzékelőkkel. A gépészkedés kikerülhetetlen ebben a munkában, ahogyan a kávépörkölő is, mint a jó pap, holtig tanul. 

A Blue Bird magyar kávépörkölő, szóval a magyar kávékultúra fejlődése nélkül önmagáért való. Ha szeretnétek Ti is jobban belelátni a munkánkba, azt több módon is megtehetitek. Lehet jönni hozzánk üzemlátogatásra, de a kávézónkban is tartunk - újra! - vezetett kóstolást, mintapörkölést. Szerelem ez nekünk és azt szeretnénk, ha egyre többen értenénk, mi minden történik a kávéval, amíg a csészébe kerül.

Ezeken a felületeken értek el bennünket:

Facebook

Webshop

Youtube (igyekszünk :))

Üdv: Attila, Blue Bird

Peace, Love, Caffeine

BlueBirdRoastery pörkölő kávépörkölő