Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kávét a Sörbe - söröskávés titkok

Nem pusztán sör, és nem csak kávé és főleg nem üres fecsegés: kicsit kék, nagyon vörös a koffeines ugari szuperhíró: Red Ale KENYA AA TOP GIKANDA KANGOCHO kávéval megkínálva.

Hogy hangzik? Elég merész? Vagy már rég mindenki ilyet iszik, csak mi vagyunk lemaradva?

Imádjuk, hogy vannak olyan szakmájukat, munkájukat a legjobb értelemben véve játékosan felfogó szakemberek, akik mernek alkotni, kísérletezni. Így volt ez az első sörös kísérletünknél is, amikor New England IPA alapra zöldkávé és cold brew Blue Bird Columbia került az erjesztőtartályba.

kávé sör roastery
Ott a kávé! Így dolgozik a pörkölő a sörgyárban. (beleugar a kávé a sörbe...)

Az Ugarosokkal a KávéBárBazáron találkoztunk, és a cimkéikkel már akkor megvettek kilóra. A tanyasi szupehíró szériájuk nagyon ütősre sikeredett, nem mellékesen kitűnő, testes, aromás, karakteres, markáns söröket rejtenek a palackok.

Imádunk kísérletezni a Blue Bird-ben, a kávépörkölés önmagában is folyamatos kísérlet, kóstolás. A sörfőző mester is alkotó ember, Magyar Zoltánnak sem kellett sokat magyarázni, mit is szeretnénk. Innen is köszönjük az Ugarosok munkáját!

kávé sör roastery

De sok beszéd alulerjed, nézzétek meg a kis videónkat, ami amolyan „hogyan-készült”, legalábbis ami a kávé betöltését illeti. Mit is mondhatnánk, mi már nagyon várjuk, hogy összeérjenek a karamelles, csokis, kávés, fanyar málnás, kakaós ízek a tartályban.

Blue Red Sweet & Sexy!

Kövessetek minket facebookon érdekes tartalmakért, kávés infókért!

U.i.: Vivien, az Erjesztő tartály, nem Élesztő!

0 Tovább

a pörkölők titkos élete

Sziasztok!

Mitől lesz "magyar" egy kávé? Hol készül és kik készítik a kávét? Milyen egy kávépörkölőben az élet? Hogyan választ profilt, kávét, alapanyagot egy pörkölő? Ez a blog azért íródik, hogy ezekre a kérdésekre adjunk érdekes, olykor meglepő válaszokat.

2013-óta működik a Blue Bird Roastery Budapesten, miután a főnök úgy döntött, Odessza után a Gozsdu udvarban telepszik le. Egy dolog volt biztos a kezdetektől: a saját pörkölés, a kávé iránti szerelem. Ez az, ami ahhoz kell alapvetően, hogy valaki ma idehaza belevágjon egy kávépörkölő felépítésébe. Egyszer? Nem. Izgalma? Annál inkább!

Én Horváth Attila vagyok, 3 éve dolgozom a Blue-ban, és imádom a kávét. Az évek során sok érdekes, tanulságos, vagy éppen meglepő story gyűlt össze, amiknek egy részét talán érdemes megosztanom, megosztanunk. 

BlueBirdRoastery pörkölő kávépörkölő
Ott a gép! 

Szóval lassan 7 éve működik a Blue Bird kávézó és pörkölő, Budapest szívében. Kezdetben 2 kilós kis Coffee Tech Engeneering géppel, majd egy 16 kilóssal. Imádjuk. Jómagam 2 éve pörkölök, és amennyire egyszerűnek tűnhet a folyamat, nos, nagyon nem az. Imádom, minden pörkölés külön kihívás és folyamatos tanulás. Most is épp a gép mellett vagyok, kábelek lógnak ki az irányító pultból és igyekszünk összehangolni az irányító programot az érzékelőkkel. A gépészkedés kikerülhetetlen ebben a munkában, ahogyan a kávépörkölő is, mint a jó pap, holtig tanul. 

A Blue Bird magyar kávépörkölő, szóval a magyar kávékultúra fejlődése nélkül önmagáért való. Ha szeretnétek Ti is jobban belelátni a munkánkba, azt több módon is megtehetitek. Lehet jönni hozzánk üzemlátogatásra, de a kávézónkban is tartunk - újra! - vezetett kóstolást, mintapörkölést. Szerelem ez nekünk és azt szeretnénk, ha egyre többen értenénk, mi minden történik a kávéval, amíg a csészébe kerül.

Ezeken a felületeken értek el bennünket:

Facebook

Webshop

Youtube (igyekszünk :))

Üdv: Attila, Blue Bird

Peace, Love, Caffeine

BlueBirdRoastery pörkölő kávépörkölő

0 Tovább

roastery

blogavatar

Üdv a Blue Bird Roastery oldalán! Ezen a blogon a pörkölőnk működésével kapcsolatos érdekes, hasznos, izgalmas belső infókat, a kávézással kapcsolatos írásokat, tippeket olvashattok. Itta lehetőség, hogy betekintsetek egy kávépörkölő titkos életébe!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek