Nem pusztán sör, és nem csak kávé és főleg nem üres fecsegés: kicsit kék, nagyon vörös a koffeines ugari szuperhíró: Red Ale KENYA AA TOP GIKANDA KANGOCHO kávéval megkínálva.

Hogy hangzik? Elég merész? Vagy már rég mindenki ilyet iszik, csak mi vagyunk lemaradva?

Imádjuk, hogy vannak olyan szakmájukat, munkájukat a legjobb értelemben véve játékosan felfogó szakemberek, akik mernek alkotni, kísérletezni. Így volt ez az első sörös kísérletünknél is, amikor New England IPA alapra zöldkávé és cold brew Blue Bird Columbia került az erjesztőtartályba.

kávé sör roastery
Ott a kávé! Így dolgozik a pörkölő a sörgyárban. (beleugar a kávé a sörbe...)

Az Ugarosokkal a KávéBárBazáron találkoztunk, és a cimkéikkel már akkor megvettek kilóra. A tanyasi szupehíró szériájuk nagyon ütősre sikeredett, nem mellékesen kitűnő, testes, aromás, karakteres, markáns söröket rejtenek a palackok.

Imádunk kísérletezni a Blue Bird-ben, a kávépörkölés önmagában is folyamatos kísérlet, kóstolás. A sörfőző mester is alkotó ember, Magyar Zoltánnak sem kellett sokat magyarázni, mit is szeretnénk. Innen is köszönjük az Ugarosok munkáját!

kávé sör roastery

De sok beszéd alulerjed, nézzétek meg a kis videónkat, ami amolyan „hogyan-készült”, legalábbis ami a kávé betöltését illeti. Mit is mondhatnánk, mi már nagyon várjuk, hogy összeérjenek a karamelles, csokis, kávés, fanyar málnás, kakaós ízek a tartályban.

Blue Red Sweet & Sexy!

Kövessetek minket facebookon érdekes tartalmakért, kávés infókért!

U.i.: Vivien, az Erjesztő tartály, nem Élesztő!