A kávézás nem egyszerű, legalábbis a kávéházi minőség. No de mi a helyzet a kapszulával?

Kedves Kávészeretők! Sziasztok!

Annyit mondok csak: kávékapszula! 

Ugye, elég is ahhoz hogy vitát gerjesszek, indulatokat váltsak ki? Főleg úgy, ha hozzáteszem: a kapszula olykor jó megoldás. 

Pedig valóban hiszünk benne, hogy olykor (!) a kávézás megoldására a kapszula a lehető legpraktikusabb megoldás. Mert:

  1. egyszerű
  2. gyors
  3. viszonylag kevés hulladékot termel (!)
  4. finom (!)

A fentiek nyilván kissé magyarázatra szorulnak, lássuk, mik az előnyök?

A kapszulás gépek 1 perc alatt üzemkészek, 5 perc alatt pedig üzemmeleg (nem ugyan az). A kapszulák - a Blue Bird Kávékapszulák - 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készülnek, így csak rajtunk áll, mi történik velük használat után. Fontos: csak tiszta (igen, ki kell mosni a zaccot belőle) kapszulát dobjunk a szelektív gyűjtőbe, különben többet ártunk, mint használunk!

Finom. Nos, igen, ezt a kijelentést magam sem gondoltam, hogy leírom egyszer, de az az igazság, hogy amennyire elleneztem ezt a fajta kávékészítést, most már sok esetben pártolom. Persze ehhez kellett, hogy találjunk egy jófej kapszulázó céget ,akikkel közösen kísérletezve folyamatosan finomítjuk a kapszuláinkat. 

Jelenleg ott tartunk, hogy a Blue Bird Roastery kínálatában 5 fajta ízesített és 2 fajta SO kapszulát kínálunk, valamint koffeinmentes változatot is. Érdemes kóstolgatni, mert még minket is megleptek az ízek, amiket a Frey & Lau aromáinak köszönhetően tudunk hozzáadni az alapvetően sötétebb pörkölésű Brasil Santoshoz. 

- Ok, de érdemes ízesített kávét venni vagy maradjunk a szirupnál? 

Ízek egy képen: csoki, whisky, mandula, vanília, meggy...
​​

Ezt a kérdést magunknak is feltettük többször is az alatt az egy kerek év alatt, amikor csak tesztelgettünk, ismerkedtünk a kapszulás kávékészítéssel. A választ sejthetitek, hisz az arománál maradtunk... de miért? Azt tapasztaltuk, hogy a szirup elnyomja a kávé jellegzetes ízét, míg az aromatizált kávék esetében (ha jól csináljuk) megmaradnak az apalízjegyek. Nem ugyan az a kettő, egyszerűen másképp cseng le, másképp érződnek az ízei, aromái. Plusz ugye ebben nincs cukor. 

Szóval minket, engem meggyőzött a kapszulás story, persze figyelembe véve azt, hogy ki mikor miért szeretne kávézni? 

Alább megnézhetitek suta kis lájvunkat, ahol végigkóstolgatjuk a kapszulákat:

Sziasztok!